15 iulie 2023 Presa

Comuna Peștera primește finanțare pentru dotarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 și a altor unități de învățământ

În urma aprobării proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Nr. 1 Peștera, Comuna Peștera, Județul Constanța” de către Ministerul Educației, localitatea se pregătește să beneficieze de investiții semnificative în domeniul educației.

Potrivit primarului Nicoleta Vrabie, valoarea totală orientativă a proiectului este 857.846,55 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este de 720.879,45 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 136.967,10 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 0,00 lei. Aceasta  va permite dotarea Școlii Gimnaziale Nr. 1 Peștera, precum și a altor unități de învățământ, cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Proiectul, care a fost aprobat de Ministerul Educației prin Ordinul de Ministru al Educației nr. 4474/2023, face parte din programul de finanțare „Dotarea cu mobilier, materiale didactice şi echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”.

Primarul Nicoleta Vrabie a subliniat faptul că procesul de contractare a demarat și că se vor achiziționa exact materialele didactice necesare, conform analizei de nevoi efectuate împreună cu directorul școlii și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În cadrul acestui proiect, se va dota și o sală de sport, precum și o sală de clasă pentru informatică, unde vor fi achiziționate calculatoare și echipamente necesare desfășurării activităților specifice. De asemenea, mobilierul va fi dotat în sălile de clasă ale altor unități de învățământ din comună, cum ar fi școlile Izvorul, Ivrinezu Mic și Vinerea Mare.

„Primăria comunei Peștera a îndeplinit deja o serie de condiții premergătoare, cum ar fi obținerea certificatului de atestare de la ANAF și eliberarea certificatului de urbanism din cadrul primăriei. De asemenea, s-a înființat un cont special pentru gestionarea banilor care vor fi transferați în cadrul proiectului. Semnarea contractului se va realiza online, cu ajutorul semnăturii digitale”, a precizat Nicoleta Vrabie.

Ea spune că această investiție în dotarea școlilor din comuna Peștera are ca scop crearea unor condiții optime de învățare pentru elevi și cadrele didactice. Prin furnizarea de mobilier, materiale didactice și echipamente digitale moderne, se dorește îmbunătățirea calității actului educațional și stimularea performanței academice a elevilor.

„Prin acest proiect de dotare, comuna Peștera demonstrează angajamentul său ferm față de educație și dezvoltarea armonioasă a copiilor și tinerilor din comunitate, oferindu-le condiții moderne de învățare și un mediu stimulant pentru dezvoltarea lor personală și academică”, a declarat Nicoleta Vrabie.

Edilul și-a exprimat speranța că aceste noi dotări vor aduce un plus de confort pentru elevi și că aceștia, la rândul lor, vor contribui la creșterea valorii comunității prin obținerea de rezultate bune în învățământ. Ea a menționat, de asemenea, că în viitor se intenționează obținerea de finanțări pentru alte proiecte, cum ar fi înlocuirea totală a pardoselilor.

Sursa: www.ctnews.ro

Share: