18 ianuarie 2023 Presa

CTnews TV: Nicoleta Vrabie, primarul din Peștera, prezintă proiectele care vor moderniza localitatea

Nicoleta Vrabie, primarul comunei Peștera, a fost invitata jurnalistului Adrian Boioglu la CTnews TV.

Cu acest prilej, Nicoleta Vrabie a povestit cum este să fii primar independent și dacă o tentează ideea de a intra într-un partid, analizând avantajele și dezavantajele celor două situații.

De asemenea, primarul din Peștera a spus că proiectele din 2022 vor continua și în 2023. Astfel, a fost depusă și obținută finanțare de 12 milioane de lei în cadrul programului Anghel Saligny pentru modernizarea rețelei de apă potabilă, urmând să fie semnat contractul de finanțare în curând.

Totodată, a fost depusă și obținută finanțare prin PNRR pentru digitalizare, în valoare de 327 de mii de euro plus TVA. Astfel, urmează să fie cumpărate camere de supraveghere și va fi îmbunătățită infrastructura de computere, multifuncționale și laptopuri.

Finalizarea clopotniței la biserică este un alt proiect încheiat în Peștera.

Nicoleta Vrabie a mai spus că se lucrează la finalizarea grădiniței. De asemenea, a fost făcută legătura la rețeaua de apă, dar trebuie cumpărata centrala termică, urmând să fie făcute și locuri de joacă.

Primarul din Peștera mai dorește să realizeze proiectul de gaze, să facă trotuare și piste de biciclete, dar și o asfaltare de 15 kilometri, iar în prezent caută să obțină finanțare pentru aceste investiții.

Sursa: www.ctnews.ro

Share: