Primăria Peștera. FOTO Adrian Boioglu
1 octombrie 2022 Fără categorie

Primăria Peștera va amenaja în curând un parc de joacă pentru locuitorii satului Ivrinezu Mic

Primăria comunei Peștera intenționează amenajarea unui parc, cu loc de joacă, pentru locuitorii satului Ivrinezu Mic, investiția, estimată la 250.000 de lei, urmând să fie realizată cel mai probabil la începutul anului viitor.

„Am identificat un teren, în suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, aflat în apropierea grădiniței din sat, dar și a căminului cultural, pe strada Școlii, pe care intenționăm să construim un parc de joacă pentru locuitorii noștri din satul Ivrinezu Mic. Terenul a fost măsurat în apropierea școlii, care în prezent găzduiește numai o grădiniță, pentru ca cei mici să aibă un loc frumos în care să se joace. De asemenea, tot aici vor putea veni și proaspetele mămici, să-și plimbe copiii, și chiar și bunicii să se bucure de soare și să se relaxeze”, a precizat primarul comunei, Nicoleta Vrabie.

Astfel, pe cei aproape 2.000 de metri pătrați ai parcului urmează să fie inclus un teren de joacă, chioșcuri, să fie reabilitate spațiile plantate existente, construite alei și reabilitate cele deja existente. Pardoseala locului de joacă va fi din materiale antișoc – cauciuc dale sau turnat, și se va studia oportunitatea construirii unei parcări de șase locuri pentru autoturisme și 12 locuri pentru biciclete. Iluminarea zonei se va face prin amplasarea de stâlpi de iluminat public, astfel încât să nu existe zone neiluminate.

„Rezultatul final trebuie să se concretizeze într-un spațiu de relaxare și joacă, unde să existe posibilitatea organizării unor mici serbări”, a mai spus Nicoleta Vrabie.

Investiția va fi realizată din fondurile proprii ale Primăriei Peștera și se va ridica la aproximativ 250.000 de lei, iar lucrările sunt preconizate să demareze la începutul anului viitor.

„În urma studiului făcut am primit certificatul de urbanism, în data de 05 septembrie. În plus, am obținut și două dintre avizele necesare, de la salubrizare și de la apă, și le așteptăm pe cele de la mediu și electricitate. Fondurile vor fi locale, de aproximativ 250.000 de lei, și sperăm să nu depășim investiția. (…) Lucrările vor începe imediat ce vom avea toate avizele, dar nu cred ca reușim să le demarăm anul acesta. De altfel, investiția nici nu a fost prinsă în bugetul pe anul acesta, urmează să fie bugetată anul viitor”, a mai declarat primarul Nicoleta Vrabie.

Sursa: www.ctnews.ro

Share: