3 decembrie 2021 Presa

(Foto) Seară magică, de 1 Decembrie, în comuna Peștera: Au fost aprinse luminile de sărbători

Restricțiile în vigoare menținute de autorități, în contextul pandemic, nu au permis autorităților locale din Peștera organizarea, precum în alți ani, a unei manifestări publice la momentul aprinderii luminițelor de sărbători, însă chiar și așa bucuria a fost una una mare deopotrivă pentru copii, dar și pentru adulții prezenți. 

Nu s-a mai întâmplat ca în alți ani, când, în parcul de la Peștera, renumit în întreaga țară, sute de localnici, dar și mii de oameni din întreg județul, veneau special în localitate pentru a vedea feeria de lumini pregătită de autorități.

Startul sărbătorilor de iarnă i-a luat prin surpindere pe locuitorii comunei care nu știau când va avea loc momentul aprinderii luminițelor, măsură luată de autorități tocmai pentru ca să nu se formeze aglomerație:

„Am reinaugurat parcul nostru de sărbătoare, de astăzi este deschis pentru toți locuitorii comunei, cu mic, cu mare, cu toții trebuie să ne bucurăm de minunea sărbătorilor de iarnă. Am încercat să menținem acest obicei pentru că fostul nostru primar, Valentin Vrabie, a achiziționat, în trecut aceste instalații de iluminat și ar fi fost păcat să nu ne bucurăm de ele, ca în fiecare an, și să le ținem depozitate. Nu am mai cumpărat nimic nou, ne-a limitat doar la ceea ce avem deja, ne-au fost suficiente. Toate instalațiile sunt procurate încă din 2008 – 2009”, ne-a declarat primarul comunei Nicoleta Vrabie.

De asemenea, în parc au fost montate căsuțe de lemn de unde se comercializează produse specifice acestei perioade.

Împodobirea comunei cu luminițe de sărbători continuă în aceste zile în satul Izvoru Mare și Ivrinezu Mare, instalațiile pentru parcurile de aici fiind deja pregătite.

Toți copiii care s-au adunat ieri în parcul din Peștera au primit bomboane din partea autorităților locale.

Iar surprizele vor continua pe parcursul acestei luni.

Administrația locală a aprobat, prin hotărâre de Consiliu Local, suma necesară pentru achiziția de pachete cu dulciuri pentru toți copiii comunei. Acestea vor fi distribuite înainte de vacanța de iarnă.

Sursa: ziarulamprenta.ro

Share: