24 august 2021 Presa

Locuitorii din Peștera își vor putea plăti impozitele restante FĂRĂ a achita și penalitățile acumulate

Autoritățile locale din Peștera lucrează la acest moment la un proiect de hotărâre care îi vizează pe locuitorii care au datorii vechi la plata taxelor și impozitelor locale. Numeric vorbind, sunt câteva sute de locuitori și persoane juridice din comună care au debite restante la care s-au adunat penalități.

Astfel, administrația locală vrea să îi scutească de la plata dobânzilor la impozitele și taxele locale care s-au acumulat în timp dacă aceștia își plătesc cuantumul inițial.

„Vrem să le acordăm facilitatea de a-și plăti debitul până la data de 1 decembrie ca să poată fi scutiți de penalități. După emiterea hotărârii de Consiliu Local, dacă consilierii locali vor aproba această facilitate, vom pune în aplicare și locuitorii vor putea să își achite taxele”, ne-a spus primarul Nicoleta Vrabie.

Este o măsură bună, spune primarul Nicoleta Vrabie având în vedere faptul că sunt locuitori, atât persoane fizice, cât și juridice care au solduri în cuantum de zeci de mii de lei.

Cât îi privește pe locuitorii care au amenzi, acestea nu au accesorii și autoritățile locale trebuie să le execute. „Oamenii au înțeles greșit când le-am trimis somațiile de plată. Eram obligați să îi înștiințăm la sfârșitul primului semestru, când se termină primul termen de plată, mulți uită. Unii s-au supărat, dar nu aveau motive. Noi încercăm să îi ajutăm, de aceea și lucrăm la această hotărâre, să îi scutim de plata penalităților la baza pe care o au de achitat”, ne-a explicat primarul.
Sursa: ziarulamprenta.ro
Share: