1 iunie 2021 Presa

(Foto) Cadouri, baloane colorate și personajele preferate din desene animate pentru toți copiii din comuna Peștera de 1 Iunie

Cu mic, cu mare, în această dimineață, pe o vreme nu tocmai îmbietoare, preșcolarii și elevii din comuna Peștera au fost prezenți, în grupuri organizate, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară, într-o atmosferă de basm, în sala Căminului Cultural din localitate, acolo unde, administrația locală le-a pregătite câteva surprize de ziua lor. 

Baloanele colorate, muzica și personajele preferate din desene animate i-au întâmpinat astăzi, pe elevii și preșcolarii din Peștera, care au sărbătorit în avans, Ziua Internațională a Copilului.

Chiar dacă an de an, copiii știau din timp că le vor fi oferite, de 1 iunie, unele dintre cele mai inedite cadouri – biciclete, trotinete, skatebord-uri – anul acesta, Primăria Peștera a organizat totul fără ca elevii să cunoască vreun detaliu.

După cum ne-au declarat chiar doamnele învățătoare și educatoare din comună, copiii le-au întrebat în fiecare zi, săptămâna trecută, dacă și anul acesta vor primi cadouri de 1 iunie. Și iată că dorința lor a devenit realitate.

„Copiii noștri sunt învățați de câțiva ani cu surprize de 1 iunie. Ei se așteptau, dar nu erau convinși, însă au fost foarte încântați. Se zvonea că vor primi smartwatch-uri, costume de sport, dulciuri, și abia am reușit să îi țin în clasă de dimineață din cauza emoțiilor. Sunt foarte încântați și ei, dar și noi, ne-a uimit decorul. Mulțumim doamnei primar și întregii echipe”, ne-a spus Florina Bordeianu, învățător la clasa simultan I și a-II-a de la școala din Izvoru Mare.

„Copiii nu au știut, doar pe părinți i-am anunțat de activitate. Cei mici au aflat abia astăzi, sunt foarte încântați, au așteptat cu nerăbdare să ajungem la cămin. Au fost ascultători, au venit ordonat… ei știu că sărbătorim mâine Ziua Copilului, noi am vorbit despre asta la întâlnirea de dimineață. Sunt încântați și așteaptă cu nerăbdare surprizele pregătite”, ne-a declarat Luminița Bărbulescu, educator în cadrul grădiniței din Peștera.

În total, 382 de copii au primit, din partea administrației publice locale, un pachet cu dulciuri, cărți, un smartwatch, un echipament sportiv de vară, câte o felie de tort și un suc. Toate ambalate corespunzător și igienic.

„Începând cu ora 10.00 au fost aduși cu microbuzul școlar toți elevii, pe rând, la căminul cultural, pentru a nu se creea aglomerație și a nu pune în pericol pe nimeni. Suma necesară pentru toate pachetele a fost aprobată în Consiliul Local. Sper că am făcut alegerea potrivită pentru ei, a fost un efort bugetar, dar ne-am străduit să le oferim o zi frumoasă, pe care să o țină minte”, a precizat primarul comunei Peștera, Nicoleta Vrabie.

Sursa: ziarulamprenta.ro

Share: